Oppdag Moraira!

Moraira var en tradisjonell fiskerlandsby på Costa Blanca som utviklet seg til å bli det populære feriestedet den er i dag. Moraira er unik sammenlignet med mange andre ferieanlegg. Her er det ikke en overflod av høye bygninger og hoteller, men du finner et hyggelig strandsted med en flott atmosfære!

Moraira – Teulada

Moraira ligger ved kysten. Den var opprinnelig en fiskerlandsby og er svært turistpreget. Teulada, derimot, ligger 6 km innover i landet og er ganske rolig. Innbyggerne her er hovedsakelig bønder.

Selv om Moraira er frekventert av turister, er det fortsatt et sjarmerende reisemål, og det er ingen høye leilighetskomplekser eller hoteller som dominerer utsikten. Sentrum, som består av ca 25 gater, har bygninger som er maks 5 etasjer høye.

I tillegg ligger sentrum like ved båthavnen, med en rekke fritidsbåter og fiskebåter. Her ligger også fiskemarkedet, hvor du kan kjøpe fersk fisk på daglig basis.

Moraira er et sofistikert samfunn og har mange utsøkte restauranter, interessante butikker, osv…

Kultur

Castillo de Moraira (slottet) blir ofte omtalt som Castillo del Mar (havets slott) på grunn av utsikten over stranden, men ikke forvent en gigantisk konstruksjon. Et besøk i slottet vil ikke ta så altfor lang tid.

I området er det også ulike kirker og kapeller, inkludert “Eglésia fortalesa de Santa Caterina”, som har det eldste orgelet i provinsen.

Ekte kulturelskere vil gjerne dra til et av de mange stedene langs Costa Blanca. Man vil alltid finne noe unikt, for hvert av feriestedene har sine egne kjennetegn og egenskaper.

Vin? Ja, takk!

“San Vincente Ferrer Cooperative” er produsent av prisbelønte viner laget av Teulada-druene.

Marina Alta er en søt hvitvin laget av muskatell-druer, som gir den en aromatisk og fruktig smak.

Muskatell-vinen er laget av muskatell romano-druer, og er ansett som en ekte vinner!

‘Mistela’

Denne populære likøren er laget av muskatell-druer, og er kjent for sin svært søte smak. Den er perfekt til desserter.

Strand

Langs kysten, som er rundt 8 km lang, er det flere små bukter og helt vidunderlige sandstrender. “Les Platgetes” er den mest populære, etterfulgt av “El Portet”, som er ideell for brettseiling, og “L’Ampolia”, hvor det er flott å være sammen med familien. Disse er alle vakre sandstrender med krystallklart blått hav.

Her kan man for eksempel bli med på vannaktiviteter som bananbåter eller kanoer.

Blant alle buktene er “Cala Llebeig” absolutt verdt å besøke. De grå-hvite bergene dekket med grønt og fargerike blomster er bemerkelsesverdige. Til tross for en høyde på +/- 10 meter vil du fra tid til annen se en lokal fisker som tar utfordringen.

Andre bukter er “Cala Cap Blanc”, “Cala Portixol” og “Cala Andragó”.

Eiendom

Moraira består for det meste av villaer. Vi kan tilby en rekke boliger og villaer, som du kan se her.

Z-Yachting & Golf Estates har mer enn 16 års erfaring i eiendomsbransjen på Costa Blanca. Våre internasjonale medarbeidere vil gjøre sitt ytterste for å finne din drømmebolig i Spania!