Tip 1: Schoonmaken

Bezoekers moeten zich kunnen inbeelden hoe ze kunnen verblijven en leven in uw huis of appartement. Dit is veel eenvoudiger indien ze niet belemmerd worden door wat ze zien. Daarom deze 5 tips.

Nette, opgeruimde kamers doen elk huis groter lijken, dus ruim binnen en buitenkant op. Dit is niet alleen belangrijk voor een bezoek van kandidaat kopers, maar ook wanneer er foto’s gemaakt worden van uw woning. Zorg voor een propere, eenvoudige omgeving.

Home staging specialisten die een huis voorbereiden voor verkoop, verwijderen soms een derde van de inhoud.

huis verkopen tips

Tip 2: Investeer in een opknapbeurt

Kleine mankementen kunnen grote twijfels veroorzaken over de kwaliteit van uw woning.

Een dakpan die los ligt, kan vragen rijzen bij de koper over de staat van uw volledig dak.

Een lamp die niet werkt, een krakende scharnier, een deurklink die moeilijk opent, het is zeker de moeite waard om nu herstellingen te doen. Enkele honderden Euro uitgeven aan een opknapbeurt kan duizenden Euro verschil maken in de verkoopprijs.

huis verkopen spanje

Tip 3: Hou het neutraal

Vermijd glitter decoratie en schreewende kleuren. Een grote hoeveelheid aan persoonlijke objecten zoals foto’s en soeveniers, die verspreid zijn over uw huis, maakt het de bezoekers moeilijk om zichzelf in te beelden in de ruimte die zij bezichtigen. Het is zelfs de moeite om die ene felgekleurde muur te herschilderen in een neutrale kleur.

tips om klanten te trekken

Tip 4: Laat licht binnen

Poets de ramen en open alle blinden en gordijnen. Niet alleen alleen omdat de kopers het uitzicht willen zien, maar ook om het licht in overvloed binnen te laten. Eveneens geven vuile ramen de indruk dat uw woning niet goed onderhouden is.

tips om huis te verkopen

Tip 5: Zorg voor een aangename geur

Elke woning heeft zijn specifieke geur. Misschien merkt u dit niet meer, maar de kopers zullen zich zelfs onbewust laten leiden door hun neus.

Verlucht uw huis en vermijd vervelende luchtjes. Onderzoek heeft uitgewezen dat geuren van katten en honden de prijs tot 15% naar beneden kunnen drukken. Overdrijf echter niet door overal een overheersende deodorant te verspreiden in uw huis.

Wat ruiken de bezoekers graag? De geur van versgebakken brood en cake of van warme koffie creeert een huiselijke, gezellige sfeer. Indien u dit maakt, is het waarschijnlijk het meest waardevolle brood, cake of koffie ooit.

verkoop tips